Jonizēts gaiss – kas tas ir?

Negatīvi lādēti skābekļa aerojoni

Cilvēks katru dienu ieelpo 12 kubikmetrus gaisa.  No tā, kādu gaisu elpojam, ir atkarīga mūsu ikdienas pašsajūta. Ne velti tiek ieteikts pēc iespējas vairāk laika pavadīt tīrā gaisā. Tāpēc mežā, kalnos ir tik viegli elpot.  Jo labu pašsajūtu rada – pirmkārt, negatīvi lādēti skābekļa joni, kas lielā daudzumā ir minētajās vietās. Īpaši viegli ir elpot pēc negaisa – gaisā veidojas daudz ozona – pateicoties atmosfēras eletriskajai izlādei (zibens). Visi zina par jūras gaisa labvēlīgo ietekmi. Tā sastāvā bez minerālvielām ir arī negatīvi lādēti aerojoni, kurus veido jūras virsmas viļņošanās. Negatīvi lādētie aerojoni liela daudzuma enerģijas iedarbībā veido atomu vai molekulu. Normālai cilvēka vai dzīvnieka organisma funkcionēšanai nepieciešams, lai gaisā kopā ar parastām skābekļa molekulām atrastos arī negatīvi lādēti skābekļa joni.

Negatīvi lādētu skābekļa jonu koncentrācija vienā cm3 

Ūdenskritumi ……………………….. 95000-450000

Kalni, piekrastes, meži ……………. 50000-100000

Pļavas ………………………………….. 5000-50000

Pilsētas ……………………………….. 100-200

Dzīvojamās telpas ……………….. 40-100

Jebkura slimība, kā likums, ir vielmaiņas traucējumi organisma šūnās, kas rodas negatīva lādiņa samazināšanās dēļ.  Atjaunot un papildināt šo lādiņu var, ieelpojot gaisu, kas ir piesātiāts ar negatīvi lādētiem skābekļa aerojoniem. Caur plaušām tie nokļūst asinīs un izplatās pa visu organismu, tādējādi atjaunojot  šūnu negatīvo lādiņu un stimulējot vielmaiņu.  Samazinoties negatīvajam ladiņam eritrocītos (kad ieelpojot trūkst negatīvi ladēto aerojonu) tiek traucēta vielmaiņa, kā rezultātā rodas apstākļi dažādu slimību attīstībai.

Plūstot gaisam caur jonizatoru, tas piesātinās ar negatīvi lādētiem aerojoniem. Gaisu piesārņojošās daļiņas iegūst negatīvu lādiņu un nosēžas uz elektroniskā filtra pozitīvi lādētām plāksnītēm. Tādejādi gaiss attīrās no alergēniem un bagātinās ar negatīvi lādētiem aerojoniem, tas „vitaminizējas”. Jonizators padara gaisu telpās tīru, svaigu, gandrīz kā pēc negaisa. Klīniskie pētījumi apstiprināja, ka tāda aerojonu profilakse stiprina imūnsistemu, rada labvēlīgus apstākļus bronhiālās astmas, hroniska bronhīta, bezmiega u.c. slimību ārstēšanai. Tāds gaiss ir labvēlīgs vielmaiņai, uzlabo pašsajūtu.

Tīrs gaiss – labas veselības pavadonis.

Tīrs gaiss – veselība un garš mūžs.

Tīrs gaiss – veselības avots.

pH Test